A HORDÓK ÉLETE az Ördögkatlan Fesztiválon • A MŰVÉSZI HORDÓK ötödik élete


A VYLYAN Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása. A hagyományokból táplálkozó kortárs művészetekből eddig sok szép dolog született, mint például a már igen komoly gyűjteménnyé vált Művészi Hordók tárlatuk. Az alkotás természetéből következik, hogy az ötletek tárháza végtelen, így minden évben új Művészi Hordók mutatkoznak be az Ördögkatlan alkalmából.




Idén a „kiszolgált” boroshordókba Böröcz András lehel életet! Szinte törvényszerű, hogy a NewYork-ban élő képzőművész és a Vylyan Pincészet egymásra talált. Böröcz munkásságának egyik központi figurája a hordó, a hordóemberek élete és egy olyan világ, ami a hordókból született.

A fesztivál egyik díszvendégeként Böröcz a Vylyan pincéjében mutatja be „Haydn Hordói” című rendhagyó performanszát, a hordók életéről szóló rajzsorozatait, valamint Művészi Hordó installációit.



Kevesen tudják, hogy az alapötletet adó Joseph Haydn zeneszerző kádár családból származik. Többet most nem árulunk el, csak annyit még, hogy Böröcz András performanszát és kiállítását augusztus 2-án Parti Nagy Lajos nyitja meg a Vylyan Pincészetnél.