Kiállítással vesz részt az Ördögkatlan fesztiválon a PTE Zenélő Egyeteme

A kortárs magyar könnyűzene lenyomatát adó Rocklitera kötet anyagából készült kiállítást mutatja be a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyeteme (PTE ZEN) az augusztus elsején startoló Ördögkatlan fesztiválon Nagyharsányban. A fesztivál díszvendége Beck Zoltán, a 30Y énekes-frontembere és a Zenélő Egyetem szakmai vezetője.

A „Rocklitera” az első magyar rock&roll kötet a legjobb kortárs magyar együttesekkel. ROCK-LIT-ERA, avagy a zene, az irodalom és a korszak tükre; olyan novellák gyűjteménye, melyek a kortárs magyar pop-rock szcéna érett zenekarait mutatják be. A könyv szerzője Felhőjáró Baksa-Soós Attila, a kötet fotóanyagát a Wan2 magazinból is jól ismert Lékó Tamás jegyzi, aki a pop-rock fotózás megkerülhetetlen magyar képviselője.

A könyvből a PTE ZEN segítségével kiállítás is készült. Az anyagban a magyar pop-rock szcéna olyan szereplői kaptak helyet és méltó sorokat, mint a Quimby, a Hiperkarma, a HS7, a Neo, a Kolin, az Anna & The Barbies, a Zagar, a 30Y és még sokan mások. A kiállítás az Ördögkatlan fesztivál alatt (augusztus 1-5) Nagyharsány főterén lesz megszemlélhető. A vándorkiállítás Budapesten az Akvárium klubban mutatkozott be tavasszal, majd megjárta a soproni VOLT fesztivált, ősszel pedig a nagy magyar egyetemvárosokba látogat el. A kiállítást augusztus elsején este 19:30-kor Beck Zoltán és Felhőjáró Baksa-Soós Attila nyitja meg. 


További információ a PTE ZEN-ről: https://www.facebook.com/zeneloegyetem