Ördögtánc

Az Ördögkatlan nem titkoltan szól az álmokról, amiket, ha együtt álmodunk, megvalósulhatnak. Két fiatal, egyikük Pécsett, másikuk Londonban arról álmodott, hogy egyszer összehozhatják a táncot szerető embereket azokkal, akik azt világszínvonalon tanítják. 
A Villány környéki dombok alatt, a Kisharsányi focipálya zöld gyepén idén először, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő lehetőség lesz az izraeli –londoni Hagit Yakira http://www.hagityakira.com/ kortárs tánc műhelye, ahová azokat várják, akik nyitottak a humorra, a test, az emberi hang kreatív használatára. Mert Hagit nem „csak” egy oktató a Trinity Laban Konzervatórium oktatói közt. Magával ragadó egyénisége és a pályán egyedülálló stílusa miatt százak keresik fel az óráit Bécstől Jeruzsálemig. A Laban, Limón és egyéb technikákat ötvöző fiatal mester a táncosokban először az Embert szólítja meg, ledöntve a konvenciók és a bevésődött mozdulatok rácsait, rányitja szemünket a mindenki közt vibráló energiára, csoportjaiban akár nyugdíjasok és egyetemisták is egyenlőként dolgoznak egymással, és találják meg az isteni szálat, ami embert és embert a hétköznapok szintjétől rejtve összeköt.

A workshop–ra jelentkezőket a http://ordogtanc.blogspot.com/ címen fogadják, de az egyszerű látogató is belekóstolhat délutánonként a nyílt tréningekbe, amikor egy órára az improvizációs és hanggyakorlatokon keresztül felfedezhetjük lelkünk fiatalságát, testünk pedig a mozgáson keresztül gyógyul, szórakoztat, felemel.

Kisördögtánc
Pedagógiai közhely, hogy az öt éves korig végzett sport és mozgás nem csak a fizikai, de a lelki fejlődésre is hatással van. Mert hangszeren játszani nagy tudomány, de mi az első hangszer, ami mindenkinek adva van? Hát nem a saját hangunk és testünk? De bizony! Az izreli Hagit Yakira, a londoni Trinity Laban Konzervatórium tanára minden délelőtt egy órás táncos játszóházat tart majd a gyerekeknek, ahol a nyelvi korlátokat ledöntve képzeletbeli utazásra indulhatnak a lurkók akár anyuval, apuval, akár egyedül is. A mesebeli helyszínek, a megszemélyesített mesehősök minden tagot megmozgató játékába élmény megmártózni, és a csintalan apróságok játszva tanulhatják meg uralni testük minden porcikáját.

ENGLISH SUMMARY AVAILABLE!