Romungro Gipsy Band

Zenekarunk 2007-ben alakult Csornán, főként lovári és beás cigány népzenét dolgozunk fel saját stílusunkban, de dalaink között megtalálhatóak oláh cigány és magyar népdalok is.

Hangzásvilágunk különlegesnek mondható, mely a hagyományos roma hangszerekre épül, mint például az akusztikus gitár, a kanna, a kanál, viszont csapatunk kísérletező kedve határtalan, így töri meg az autentikus vonalat a cajon, a cajonito, a darbuka, a szaxofon. A 2014-es év égén, egy merész döntést hozott a csapat, és a hangszerek közé befogadtunk egy Hammond orgonát, melynek hangján több generáció nőtt fel 1935-ös megjelenése óta. Félve attól, hogy a hangzás elkanyarodik egy tőlünk távol álló irányzat felé, a döntést több próba előzte meg. Mára bebizonyosodott, hogy Laurens Hammond találmánya, egy egyedi jazz-blues hangzást ad, mely a zenekar összes tagjának kedvence lett.

A hét éves fennállás óta több száz rendezvényen, koncerten, fesztiválon van túl a zenekar,a teljesség igénye nélkül: Országos és Nemzetközi Cigány Fesztivál, Athe Sam Roma Összművészeti Fesztivál, Volt Fesztivál, Akvárium Klub, Gödör Klub, Millenáris Teátrum, Ördögkatlan Fesztivál, Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, OZORA Fesztivál, Interetno Fesztivál Szabadka.

A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválnak köszönhetően a zenekar immáron hat éve állandó résztvevője a Passport Control zenei workshop sorozatnak. Az évek óta tartó roma tematikájú programon olyan művészekkel dolgoznak együtt, mint például Ferenczi György és Both Miklós.