Santa Diver

Egy varázslatos énekhang a Vylyan színpadán!

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás.

„Igen tisztelt kedves olvasó! Engedje meg, hogy most valami olyasmire hívjam fel a figyelmét, amire nem nagyon van példa széles e hazában. De szerencsére van.
A Santa Diver nevű zenekarról van szó. A felállás borzasztóan egyszerű, egy hegedű, egy basszusgitár és a dob. A zene viszont annál nem egyszerűbb. Merthogy olyan muzsikát csinál a három zenész, aminek világhíresnek kell lennie. Kézdy Luca, Szesztay Dávid és Halmos András külön-külön is mestereik saját hangszereiknek, amit együtt művelnek az viszont maga a csoda. Koncertjeikre leginkább olyan emberek menjenek el, akik képesek teljesen kikapcsolni magukat és átadni mindenüket a varázslatos pszichedelikus jazz - esetenként pedig rock – zenének. (Persze az is mehet aki azt gondolja, hogy képtelen elengedni magát, itt úgyis kénytelen lesz.) A koncerten ugyanis nyugodtan lehet csukott szemmel sokat vizionálva ücsörögni, vagy lábbal ritmust topogva ácsorogni, borozva, sörözve vagy teázva, kinek hogy tetszik. A hatás elől nem lesz menekülés. A zene behatol és végigárad minden porcikán és az összes asztrál testen. A Santa Diver merész és bátor, nem lehet neki ellenállni. Plusz adalékként: még Esbjörn Svensson (aki nem ismeri most keressen rá!!!) egyik dalához is volt merszük hozzányúlni, sikerrel. Ez tényleg egy csoda, részesüljön belőle mindenki!”

Bandland

ENGLISH SUMMARY AVAILABLE.