A gyűjtő

„Egypercḗs szabadulószoba”, ami annyit tesz: a kultúrsokk fogságából kell szabadulj - már ha akarsz.

Egy műkincsgyűjtő magángyűjteményébe hívunk benneteket. Már minden elő van készítve a fogadásotokra, a festmények, értékes szobrok csak titeket várnak az egyébként jóformán üres helyiségekben. Ha jobban is érdekelne, itt eredetiben láthatsz Hieronymus Bosch vagy akár Frida Kahlo képet is. A megnyitókon elmaradhatatlan pogácsa innen sem hiányozhat, éhen halni nem fogtok.
De vajon ki ez a gyűjtő, és mit akar veletek? Avagy miért nem nyílik az ajtó, ha lenyomod a kilincset.




Az 1/C online, kulturális folyóirattal új formába próbáljuk önteni a már ismert koncepciót: a kultúra kollektív tudásának kincseit felhasználva hívni mindenkit arra, hogy vegyen részt az alkotásban, az újraalkotásban. Mélyre ásni néhány műalkotásban és történeteikben, alaposan mögé nézni a képeknek és közben a megszokottból kiszakadva közösen belemerülni ebbe a fantázia-játékba.

Egy szó mint száz, kulturális szabadulószobával készülünk az oda betévedőknek!

Mindegyik alkalom 1 órát vesz igénybe, lehet jönni összeszokott társasággal (3-8 fő) vagy akár bátor, egyedüli érdeklődőként is. A közös munka úgyis csapattá formálja az összeverődött résztvevőket. :) A részvételhez semmilyen előzetes tudás nem szükséges.