ZÖLD FIATALOK - ZÖFI

A ZöFi Budapestről indult kezdeményezés, egy zöld, kreatív fiatalokból álló alkotóközösség, mely az utóbbi években elsősorban Pécsett aktív és egy fiatalos, progresszív szemléletet képvisel a zöld szervezetek közösségén belül. Igyekeznek részt venni a napjainkban felmerülő társadalmi és ökológiai problémák megoldásában és reagálni a jövőnket veszélyeztető döntésekre. Tevékenységei között szerepelnek kulturális és alterglob előadások, szabadtéri és utcai megmozdulások.

FRIDAYS FOR FUTURE

Idén tavasszal a ZöFi kezdeményezésére indultak el Pécsett is a Fridays for Future mozgalom szokásos péntekenként demonstrációi, mellyel nem csak az emberek, hanem a politikusok és a gazdasági szereplők figyelmét is próbálják ráiranyítani a közelgő klímaválságra és cselekvésre szólítják fel őket. Ősszel "Klímahéttel" és útlezárással készülnek a szeptember 27-i, harmadik globális klímasztrájkra, melyhez csatlakozókat, önkénteseket és támogatókat várnak.

Az Esélykikötőben, a budapesti Fridays for Future szervezőivel közösen, egy jó hangulatú csapattal várnak Benneteket, csütörtökön és pénteken 15 és 21 óra között, szombaton pedig 11 és 21 óra között, egyedi kitűzők készítésével, kvízekkel és játékokkal.