Életképek a KözösPont Sátorban!

A KözösPont a Katolikus, Református és Evangélikus egyházak összefogásából jött létre, hogy a fesztiválok közegében, szabadon, tabuk nélkül lehessen keresztény fiatalokkal beszélgetni hitről és az élet fontos kérdéseiről.

Várunk minden nap 14:00 és 23:00 között Nagyharsányban, a református templomkertben!

Próbáld ki magad napi feladatainkban, rajzolj csokiért, beszélgessünk, mondd el a véleményed vagy csak dobd le magad a babzsákjaink egyikébe!

Minden nap 19:00-kor zenés áhítatot tartunk a református templomban, pénteken pedig két püspök is a vendégünk lesz, hogy meséljenek nekünk és válaszoljanak a kérdéseinkre. (további részletek a sátorban)


* * *

Életképek a KözösPont Sátorban!

A KözösPont sátor Nagyharsányban, a református templomkertben minden nap 14:00 és 23:00 között várja a beszélgetni, alkotni vagy csak pihenni vágyókat. A KözösPont a Katolikus, Református és Evangélikus egyházak összefogásából jött létre, hogy a fesztiválok közegében, szabadon, tabuk nélkül lehessen keresztény fiatalokkal beszélgetni hitről és az élet fontos kérdéseiről. A KözösPont Sátor a Sziget Fesztiválról kiindulva 2000 óta van jelen különböző könnyűzenei fesztiválok civil falujában, idén a Katlanon kívül az EFOTT-on, a Strandon, a SZIN-en és a Double Rise fesztiválon találkozhatsz velünk.

Sátrunkkal a hittel kapcsolatos nyitott párbeszédet szeretnénk elősegíteni, bármilyen nézet erőszakos propagálása nélkül. Közösségünk ökumenikus jellegéből adódóan nem egy konkrét egyházat képvisel, hanem a kereszténység univerzális értékét szeretné felmutatni a fesztiválos közegben erre nyitott érdeklődőknek. Szeretnénk az egyházak megszólítható, fiatal arcai lenni, akikkel tabuk nélkül lehet mindenről beszélni, ami a ma emberét érinti és foglalkoztatja az élettel, hittel vagy egészen konkrétan a kereszténységgel és a keresztény egyházakkal kapcsolatban (legyen az akár épp a képmutatás, az egyházak történelmi bűnei, stb.).

A Katlanon a KözösPont sátor témája 'Életképek' lesz, melyhez kapcsolódóan minden nap különböző feladatokkal, témakörökkel, kérdésekkel várjuk az betérőket. Ezen kívül minden nap 19:00-kor zenés áhítatot tartunk a református templomban, pénteken pedig két püspök is a vendégünk lesz, hogy meséljenek nekünk és válaszoljanak a kérdéseinkre.