CIRKUSZI JÁTSZÓHÁZ

A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium mint a magyarországi artistaképzés vezető intézménye kiemelt céljának tartja a cirkuszművészet népszerűsítését, az artista-utánpótlás biztosítását.

Célja élményszerűen bemutatni a gyerekek számára az artistaművészetet. Felkelteni a fiatalok és szüleik érdeklődését a cirkuszművészet iránt, mely űzhető szabadidős tevékenységként vagy az artistaképzés keretében is. Nem titkolt cél az artistaművészet utánpótlásának tehetségkutatása is.

További cél a helyi testnevelő vagy előadóművész (tánc, drámajáték) tanárok érdeklődésének felkeltése, akik elsajátítva az egyszerű gyakorlatokat, módszereket, hosszú távon az oktatási anyagukba is beépíthetik a cirkuszi elemeket.

A gyerekek biztonságos körülmények között próbálhatják ki az alap artista elemeket, mint a zsonglőrözés, egyensúlyozás golyón, gólyalábon drótkötélen, kézenálló boton állás. Oktatási tapasztalattal rendelkező artista tanárok, és fiatal pályakezdő artisták segítik a tanulást.