Bike Maffia


A Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011-ben. A szerveződés olyan emberekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.

Projektjeink keretében több eszközzel célozzuk meg a hátrányos helyzetűek, az utcán és a hajléktalanszállókon élők támogatását. Az önkéntes munkát, a vállalti donációt, a magán adományokat, az éttermi felajánlásokat és az iskolák aktivitását kapcsoljuk össze a hátrányos helyzetűek érdekében. Az alaptevékenységünk kezdetben az adománygyűjtés volt és ezeket kerékpárral szállítottuk ki a rászorulók részére. Tevékenységeink az önkénteseknek köszönhetően folyamatosan bővülnek. Legfontosabb aktivitásaink: Vitaminkommandó, közösségi főzés ,ételmentés, figyelemfelhívó és érdekvédelmi kampányok és közvetlen akciók, MyBudapest fotó projekt, vállalati érzékenyítő csapatépítések, Seed for Hopes. Egyik legfontosabb eredményünk, hogy egyre több az önkéntesünk és egyre több ember válik érzékennyé a szociális támogatások és a közösségi munka iránt. A tevékenységünk sikerességét és szükségességét jól tükrözi, hogy az utcán élőkkel jó kapcsolatot alakítottunk ki, bíznak bennünk és számítanak ránk.
Fesztivál aktivitás:

A Bike Maffia sátrába látogatva légy részese egy csodás utazásnak, amit az

ÉLÓKÉPEK című kiállításunkon keresztül élhetsz át, a fotók mesélnek, hisz minden kép felér ezer szóval! Felkeltettük az érdeklődésed? Lépj tovább és mi egy Interaktív tárlatvezetés keretében mutatjuk be civil szervezetünk tevékenységét, mesélünk magunkról, az előítéletekről, a hátrányos helyzetű csoportokról, az önkéntességről. Kötetlen beszélgetésre várunk Titeket, kérdezzetek, és mi szívesen válaszolunk. A My Bp Naptár képeiből készült puzzle játékosan mutatja be hajléktalan művészek képeit, ha elég bátor vagy akkor gazdagabb lehetsz egy egyedi Bike maffiás csillámtetoválással is ☺ Gyere beszélgess és játssz velünk!