Az American Corner az Esélykikötőben

Az USA Külügyminisztériuma 2000-től kezdődően indította el világszerte az American Corner (AC) hálózatot. Azóta több mint 400 Corner működik a világ 60 országban. Magyarországon 2004-ben Pécsett jött létre az első iroda.

Az American Cornerek regionális információs- és programközpontként működnek, ahol az amerikai kultúráról, társadalomról és aktualitásokról tájékozódhatnak az érdeklődők. Az AC-k szemináriumoknak, az angol nyelvtanulást elősegítő programoknak adnak otthont, valamint találkozókat szerveznek különböző, az USA-val kapcsolatos témák amerikai és helyi szakértőivel. Kiemelt feladatuk továbbá könyvtár működtetése, ahol amerikai könyvek, folyóiratok és DVD-k kölcsönözhetőek.

A pécsi Corner, az EducationUSA hálózat hivatalos tagjaként, a magyar diákok számára is elérhető amerikai ösztöndíj-lehetőségekről tájékoztatja a 6. Ördögkatlan Fesztivál résztvevőit, illetve interaktív játékokkal és kvízekkel készül az Esélykikötőbe látogató érdeklődők számára augusztus 2-án 14.00 - 19.00 óra között.