Kötözd meg az ördögöt - a Kupé folyóirat a katlanról

Vasárnap délben már itthon ébredek. Minden porcikám, lelkem, bőröm még a katlan hangulatát őrzi, rajtam a fesztivál pora. Nehezen tudnám leírni annak, aki még nem vett részt az Ördögkatlan fesztiválon, hogy milyen érzés jelen lenni, együtt lüktetni azzal a több ezer emberrel, akikkel megosztod ezt az öt napot, anélkül, hogy cukormáz ömlengésbe ne fulladna. És nem túlzok, ha azt mondom: CSODA.
Ezt csodát tapasztalja mindenki, aki kiszakítja magát a megszokott környezetéből, és beleugrik ebbe a forró üstbe, ahol átéli, mit jelent a szeretet, az önzetlenség, az őrület, a jóság, az együtt zenélés, az örömtáncolás tiszta szavai, egy hatalmas masszába gyúrva. Ez tölti ki ezt a pár napot, és ebből viszel magaddal morzsákat haza. Az egész katlan egy mesebeli idő, visszafelé utazás egy elfeledni látszó világba. Ahol magadnak is tudsz örülni, nem számít, hogy kócos vagy, koszos a lábad, a körmöd, hogy össze nem illő ruha van rajtad. És örülsz a másik embernek is, hogy itt és most egy egységet alkottok, hogy kérhetsz, egy szál cigit, beszállhatsz egy idegen kocsiba, kölcsön adhatsz bármit, mert tudod, hogy visszakapod, és mind ez, egy olyan magas rezgés szinttel tölti meg az egész Ördögkatlant, amitől kicsit jobb leszel, és persze nem normális.
Sikerrel zárult az 6. Ördögkatlan Fesztivál, amelyen több mint 300 programot rendeztek, és amelyre közel 40 ezren látogattak el.

A teljes cikk itt olvasható: http://kupefolyoirat.hu